Betonarme Kalıplar
İnşaat betonarme kalıplar, betonarme kalıp yapmak, kalıp.
-
Betonarme Kalıp Çeşitleri
Betonarme kalıplar iki kısımdır. Birinci kısım betonarme elamanın yüzeyini elde ettiğimiz bölümdür. İkinci kısım kalıbı istenen yükseklikte tutan ve içindeki…
Devamını Oku » -
Merdiven Donatısını Kalıba Yerleştirme
Merdiven kalıbı bitirildikten sonra donatıları yerleştirilir. Donatı merdiven başlama ve bitişindeki döşemelerin donatısına bağlanır. Merdivenin bütün donatıları kalıp içinde yerleştirilerek…
Devamını Oku » -
Temel Kalıpları
Yapıyı temele oturtan en basit kalıplardır. Yükseklikleri ve görülen yüzleri azdır. Kalıp yapılırken önce görünen yan yüzeyler yapılır. Yan tahtaların…
Devamını Oku » -
Temel–Kolon Bağlantıları
Betonarme temellerin içindeki donatılar dışarıda hazırlanır. Bunun için tabanı kalın bir ayakkabı, demirci kerpeteni, eldiven, tebeşir, demirci makası kullanılmalıdır. Temel…
Devamını Oku » -
Kolon Kalıpları
Kare, dikdörtgen, çokgen ve daire kesitli olur. Kalıp yapımında kanatlar oluşturulur. Tahtalar birbirine çivi ile tutturulur. Kanatlar 50–100 cm aralıklarla…
Devamını Oku » -
Kolon-Kiriş Bağlantıları
Betonarme kolonların içindeki donatılar dışarıda hazırlanır. Bunun için tabanı kalın bir ayakkabı, demirci kerpedeni, eldiven, tebeşir, demirci makası kullanılır. Kolon…
Devamını Oku » -
Kiriş Kalıpları
Kiriş kalıpları döşemelerle birlikte yapılır. Kiriş kalıpları üst başlıklı 10/10 cm kesitli dikmelerle desteklenir. Bu dikmeler arasında 100 cm mesafe…
Devamını Oku » -
Kiriş Döşeme Bağlantıları
Kiriş donatılarına döşemeden gelen donatılar bağlanır. Bütün donatılar döşeme üzerinde hazırlanır. Döşemelerden gelen düz donatılar kiriş içinde döşeme kalınlığının altında…
Devamını Oku » -
Döşeme kalıpları
Döşeme tahtaları ortalama 50 cm aralıklı ızgaraların üzerine çakılır. Izgaraların altında 100 cm ara ile 5/10 kirişlere oturtulur. Bu kirişler…
Devamını Oku » -
Merdiven Döşeme Kiriş Bağlantıları
Döşeme kiriş bağlantılarından bir tanesi de merdiven sahanlığıdır. Sahanlık döşemesi (kiriş döşemedeki bağlantı ile) yapıldıktan sonra merdiven kollarının donatıları buralara…
Devamını Oku » -
Perde Duvar Kalıpları
Bina temel duvarlarında ve istinat duvarlarda perde duvar kalıbı yapılır. Tahta kaplaması yönüne dik 50–100 cm aralıklı 5/10 kuşaklara çivilenir.…
Devamını Oku » -
Lento Kalıpları
Kapı ve pencere üst kısımları lento ile kapatılır. Bunun için dişli ya da düz kullanılan doğrama özelliğine göre [t:lento] kalıbı…
Devamını Oku » -
Hatıl Kalıbı
Yükselen duvar üstüne tek parça yatay ve dikey olarak yapılır. Duvar kalınlığı kadar belli aralıklarla takozlar bırakılır ve bu takozlara…
Devamını Oku » -
Merdiven Kalıpları
Alt döşemede bırakılan donatı filizleri merdiven donatılarına bağlanır. Döşeme ve kiriş kalıbı yapımında olduğu gibi merdiven altında aynı işlem merdiven…
Devamını Oku » -
Betonarme Kalıpların Kullanıldığı Yerler
——————2.1.2.1 Temel Kalıpları ——————2.1.2.2 Kolon Kalıpları ——————2.1.2.3 Kiriş Kalıpları ——————2.1.2.4 Döşeme Kalıpları ——————2.1.2.5 Perde Duvar Kalıpları ——————2.1.2.6 Lento Kalıpları 2 ——————2.1.2.7 Hatıl Kalıbı ——————2.1.2.8 Merdiven Kalıpları
Devamını Oku » -
Donatıyı Kalıba Yerleştirme Kuralları
Donatılar kancaları yapıldıktan sonra kalıba yerleştirilir. Kalıp köşelerindeki donatılara pas taşı takılarak kalıba yerleştirilir. Temel donatıları yerleştirilmeden zemin kum ya…
Devamını Oku »
- 1
- 2