Bakınız: ————Çatılarda su yalıtımı ————Bohçalama metodu ile temel yalıtımı ————Havuz betonunun yalıtımı ————Kör cephelerin yalıtımı ————Basınçlı Suyun Durdurulması ————Bodrum katların…
Seramik uygulaması en geç 1–2 gün içinde yapılmalıdır. Seramik derzlerinin su geçirimsizliğini sağlamak için derz macunu yapılırken harç suyuna katılmalıdır.…
Islak hacimler genellikle seramik ile kaplanır. Ancak seramikler su geçirimsiz olsalar da, tek başlarına su yalıtımı sağlamazlar. Seramik derzleri, suyun…
Uygulama yapılacak yüzey; toprak, toz, kir, pas ve yağdan arındırılmalı ve gevşek parçalar kazınmalıdır. Sivri uçlar ve köşeler yuvarlatılmalıdır. Astar…
Su Yalıtımı - Dış drenaj Bina çevresinde, temel duvarlarından 50~100 cm kadar dışarıda ve temel tabanından 30~50 cm derinde %…
Genel olarak eğimi % 5’ ten az olan çatılar “teras çatılar”, eğimi % 5’ ten fazla olan çatılar ise “eğimli…
Bodrum katlar, yetersiz yalıtım, yalıtımın yıpranması veya betondaki çatlamalar nedeniyle zamanla rutubet ve hatta su sızdırma sorunlarına maruz kalabilirler. Yalıtımın…
Su sızıntısı olan delikler su basıncını azaltmak için matkapla suyun rahatça akmasını sağlayacak kadar derinleştirilir. Eğer sızıntı birden fazla yerden…
Sıvalı kör cephelerde eğer çatlak yoksa 2 kat su yalıtım malzemesi sürmek yeterli olacaktır. Bu işlem için astar olarak sıvı…
Havuz veya su deposu gibi haznelerin yapımı aşamasında geçirimsiz beton kullanılması, pek çok sorunun daha yaşanmadan halledilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla…
Bohçalama metodu, bina temelinin bir membran tabakası ile çepeçevre sarılmasıdır. Bu yöntemde önce yalıtım tabakası hazırlanır ve bu ''bohça''nın içine…
Su yalıtım malzemeleri; Drenaj Temel uygulamaları Banyo ve WC gibi ıslak hacimlerde Dış etkilere devamlı surette açık olan teras ve…
Yapılardan su ve nemi uzaklaştırmak üzere özellikle petrol esaslı olan [t:bitüm]lü malzemelerin oldukça fazla kullanıldığı daha önce belirtilmişti. Genel olarak…
Su yalıtımı genellikle yapıları su ve rutubetten korumak amacı ile uygulanmaktadır. Bunun yanında su yalıtımı; Yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan…
Yapılarımıza zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılarımız; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu…
Tüm düşey ve yatay elemanların birleşim ara kesitleri ve düşey elemanların yön değiştirdiği ara kesitlerinde örtülerin daha yumuşak dönüş yapmalarını…