Temel
-
Donatının Kullanıldığı Yerler
Yapıların yükünü temeller taşıyarak altındaki zemine iletirler. Bu yüzden temeller çok sağlam olmalıdır. İçinde donatıların bulunduğu temeller betonarme temellerdir. Temeller…
Devamını Oku » -
Temel Kalıpları
Yapıyı temele oturtan en basit kalıplardır. Yükseklikleri ve görülen yüzleri azdır. Kalıp yapılırken önce görünen yan yüzeyler yapılır. Yan tahtaların…
Devamını Oku » -
Donatıyı Kalıba Yerleştirme Kuralları
Donatılar kancaları yapıldıktan sonra kalıba yerleştirilir. Kalıp köşelerindeki donatılara pas taşı takılarak kalıba yerleştirilir. Temel donatıları yerleştirilmeden zemin kum ya…
Devamını Oku » -
Temel Donatısının Kalıba Yerleştirilmesi
Kalıbı bitirilmiş temele donatı yerleştirilir. Temel esas donatılar her iki yönde kalıp içinde yerleştirilir. Donatıların kesiştiği her yer tel ile…
Devamını Oku » -
Donatının Kalıba Yerleştirilmesi
————2.3.1. Temel Donatısının Kalıba Yerleştirilmesi ————2.3.2. Betonarme Perde Duvar Donatısının Kalıba Yerleştirilmesi ————2.3.3. Kolon Donatısının Kalıba Yerleştirilmesi ————2.3.4. Kiriş-Döşeme Donatısını Kalıba Yerleştirme ————2.3.5. Merdiven Donatısını…
Devamını Oku » -
Temel–Kolon Bağlantıları
Betonarme temellerin içindeki donatılar dışarıda hazırlanır. Bunun için tabanı kalın bir ayakkabı, demirci kerpeteni, eldiven, tebeşir, demirci makası kullanılmalıdır. Temel…
Devamını Oku » -
Kolon-Kiriş Bağlantıları
Betonarme kolonların içindeki donatılar dışarıda hazırlanır. Bunun için tabanı kalın bir ayakkabı, demirci kerpedeni, eldiven, tebeşir, demirci makası kullanılır. Kolon…
Devamını Oku » -
Su Yalıtımı Drenaj
Su Yalıtımı – Dış drenaj Bina çevresinde, temel duvarlarından 50~100 cm kadar dışarıda ve temel tabanından 30~50 cm derinde %…
Devamını Oku » -
Bohçalama metodu ile temel yalıtımı
Bohçalama metodu, bina temelinin bir membran tabakası ile çepeçevre sarılmasıdır. Bu yöntemde önce yalıtım tabakası hazırlanır ve bu ”bohça”nın içine…
Devamını Oku » -
Su Yalıtımının Kullanıldığı Yerler
Su yalıtım malzemeleri; Drenaj Temel uygulamaları Banyo ve WC gibi ıslak hacimlerde Dış etkilere devamlı surette açık olan teras ve…
Devamını Oku » -
Su Yalıtım Malzemesini Hazırlama ve Kuralları
Tüm düşey ve yatay elemanların birleşim ara kesitleri ve düşey elemanların yön değiştirdiği ara kesitlerinde örtülerin daha yumuşak dönüş yapmalarını…
Devamını Oku » -
Poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri
Beton yüzeye fırça, rulo ile sürülerek veya püskürtülerek uygulanan türleri mevcuttur. Kürlerini tamamladıktan sonra süreli olarak elastik kalırlar. Bu tür…
Devamını Oku » -
Yalıtımın Kullanıldığı Yerler
Su ve rutubet yalıtımı Zeminde drenaj yoluyla yeraltı sularından kurtulma Temel ve bodrum duvarlarında su yalıtımı Zemin üstü duvarlarda su…
Devamını Oku » -
Temelde yalıtım [Su ve Nem İçin Yapılan Yalıtım]
Bu yalıtım şekli için binanın normal zemin üzerine oturan en alt döşemesi içine suyu geçirmeyecek yalıtım gereçleri konulur. Şekilleri aşağıda…
Devamını Oku » -
Taş duvar türleri
Moloz Taş Duvarlar Kaba Yonu Taş Duvarlar İnce Yonu Taş Duvarlar Kesme Taş Duvarlar Moloz Taş Duvarlar: Taş ocağından çıkartılan…
Devamını Oku » -
Kazık Temeller
Yapı yükünün derinlerdeki sağlam zemin tabakasına birtakım kazıkların uç ya da yanal sürtünme kuvvetleriyle aktarılması prensibine göre çalışırlar. Aşağıda ayrıntıları…
Devamını Oku »
- 1
- 2