Beton demir
-
Çalışma Tezgâh ve Sehpaları
Tanım Projede istenilen şekliyle, yapı elemanı içerisine ( kolon, kiriş vb ) konacak betonarme demirinin şekillendirilmesi ve birleştirilmesi için kullanılırlar.…
Devamını Oku » -
Demir Kesme Araçları
Tanım İnşaat demirini ( betonarme çeliğini ) projesine uygun ölçülerde kesmek için kullanılan araçlardır. Demir Kesme Araçları Çeşitleri El (Küçük)…
Devamını Oku » -
Demirleri Bağlama Araç ve Gereçleri
Tanım Projesine göre hazırlanmış olan betonarme çeliklerini bir birlerine uygun yöntem ve şekilde, bağlamak için kullanılan araç ve gereçlerdir. Demirci…
Devamını Oku » -
Demir Düzeltme ve Bükme Araçları
Tanım Düzgünlüğü bozulmuş betonarme demirlerinin düzeltilmesi için kullanılan araçlara denir. Çeşitleri Madırga ile Çekiç ile Boru ile Demirci anahtarı ile…
Devamını Oku » -
Demir Yüzeylerini Temizleme
Tanım Betonarme çeliğinin yüzeyinde bulunan yağ, toz, kir ve pasları temizlemek için kullanılan sıvı malzemeler ile el aletlerine denir. Çeşitleri…
Devamını Oku » -
İnşaat Demirlerinin Ölçüleri
Çaplarına göre demir ölçüleri Betonarme çeliğinin en ( kalınlık ) çapı değeridir. Ø ( fi ) işareti ile ifade edilmektedir.…
Devamını Oku » -
İnşaat Demirlerinin Kullanıldığı Yerler
Çaplarına ve özelliklerine göre betonarme yapı elemanlarında (temellerde, kolonlarda, kirişlerde vb ), barajlarda, köprülerde vb tüm yapılarda kullanılmaktadır.
Devamını Oku » -
İnşaat Demirlerinin Sınıflandırılması
St I : Normal betonarme çeliği. St II a : Doğal sertlikte yüksek kaliteli çelik. St II b : Soğukta…
Devamını Oku » -
İnşaat Demirlerinin Çeşitleri
Beton çeliklerinin sınıflandırılması T.S.500 ve T.S. 708’de verilmiştir. Betonarmede kullanılan çelikler, üç grupta çeşitlendirilmiştir. Bu çeşitler kendi içindede çeşitlere ayrılmaktadır.…
Devamını Oku » -
İnşaat Demirleri Tanım
Betonarme yapılarda kayma ve çekme gerilmelerini karşılamak amacı ile [t:beton] içine konulan, özel şekillendirilmiş çeliğe denir.
Devamını Oku » -
Etriye Yapma İşlem basamakları
İş emniyetini alınız. Projeden L boyunu ve demir çapını bulunuz. Etriye bükme ( kıvırma ) değerlerini alınız. Aldığınız değerleri etriye…
Devamını Oku » -
Pilye Yapma
Pilye yapma işlemi adımları için bakınız: ————2.3.1. Pilye için Demirleri Markalama ————2.3.2. Pilye Demirlerini Kesme ————2.3.3. Pilye Demirlerini Bükme ——————2.3.3.1 Kat Kirişi Pilyelerini El…
Devamını Oku » -
Pilye Demirlerini Bükme
Pilye demirlerini bükme işlemi el aletleri ve bükme makinesi ile ili şekilde yapılabilir: Kat Kirişi Pilyelerini El Aletleri ile Bükme…
Devamını Oku » -
Bükme makinesi ile pilye yapmak
Makinenin toplarını pilye için kullanılacak demirin çapına göre ayarlayınız. Pimi taktıktan sonra, algılayıcı, ayarladığımız açıya geldiğinde, tepsinin ilk başlangıç durumuna…
Devamını Oku » -
Kat Kirişi Pilyelerini El Aletleri ile Bükme
İki anahtar ağzına demiri sıkıştırarak, bükme için markalanan yerden kıvırınız 45° açılı kısmı oluşturmuş olunuz. 45°’ lik eğimli yerden sonra…
Devamını Oku » -
Pilye Demirlerini Kesme
Elektrikli kesme makinesi veya kol makinesi ile projeden aldığınız L uzunluk ölçüsünü doğru işaretleyerek (markalama) demiri makas ağzına koyunuz ve…
Devamını Oku »
- 1
- 2