Teras ve çatılarda yalıtım

Bu elemanlarında yapılacak su ve nem yalıtımları çok önemli olmakla birlikte ısı yalıtımıyla birlikte uygulandığından ilgili kısımda ayrıntılı olarak anlatılacaktır
Bina yalıtımı nelerden oluşur, nelere dikkat etmeliyiz?
Bir binanın su yalıtımı o binanın bulunduğu araziye, kat adedine, çatı biçimine, cephe detaylarına ve bunun gibi bir çok değişkene bağlı olarak oluşturulmalıdır. Şimdi bunlara kısaca bir göz atalım.

  1. Çatı: Binanın çatı kaplaması, estetik ve fonksiyonelliğin bir arada olacağı önemli bir yapı elemanıdır. Estetiğin ön planda tutulduğu çatılarda shingle veya metal kiremit kaplama kullanılabilir. Estetik aranmayan endüstriyel çatılarda ise bitümlü membran, PVC membran, oluklu sandviç panel kullanılabilir.
  2. Bodrum perde yalıtımları çimento bazlı yalıtım, bitüm esaslı membran ve PVC membran kullanılarak yapılabilir. Bu üç yalıtım malzemesi de dolgu öncesi yırtılma ve bozulmalara karşı mutlaka korunmalı ve yumuşak geri dolgu malzemeleri ile kullanılmalıdır. Kaya vb malzemelerle geri dolgu yapılmamalıdır.
  3. Islak hacimler bitümlü membran veya çimento bazlı su yalıtım malzemeleri ile yalıtılabilir.
  4. Zemine oturan döşemelerde topraktan gelen neme karşı mutlaka nem yalıtımı yapılmalıdır. Nem yalıtımında bitümlü membran veya çimento bazlı yalıtım malzemeleri kullanılabilir.
  5. Bina bodrum perde diplerinde mutlaka drenaj yapılmalı. Perde su yalıtımı ile drenajın beraberce su yalıtımını sağladığını unutmamamız önemlidir.
  6. Bina dış cephelerinde ısı yalıtım plakaları ile yapılan kaplamalar ısı yalıtımı ile birlikte su yalıtımı da sağlarlar. Eğer bina dış cephesinde ısı yalıtımı plakaları kullanılmıyorsa ve cephede taş, alüminyum vb bir kaplama kullanılmıyorsa cephede sıvayı takiben elastik dış cephe boyaları veya akrilik reçine bazlı su yalıtım malzemeleri + boya ile dış cephe su yalıtımı yapılabilir.
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. SON TEKNOLOJİ SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ

    Polyurea, A bileşeni izosiyanatlardan ve B bileşeni amin ve polyetheraminlerden oluşan iki bileşenli püskürtme yöntemi ile uygulanabilen, hızlı kürlenme özelliği sayesinde projeleri kısa sürede kullanıma almaya imkan tanıyan, yeni bir izolasyon ve kaplama malzemesidir.Polyurea spesifik bir kaplama ismi değil, bir polymer teknolojisinin açıklamasıdır.Polyurea kaplama, su yalıtım konularında dünyadaki en son teknolojidir.Polyurea bilinen diğer malzemelere kıyasla, yalıtım ve kaplamada kullanıma dayalı deformasyonları, problemleri sıfıraindirir.Ucuz gibi görünen diğer yalıtım ve kaplama malzemeleri, özellikle prestij projelerinde, ileriye yönelik işletme maliyetlerini arttırmakla, ya da kendini yok etmekle kalmaz, yapıların diğer birimlerine geri dönüşü mümkün olmayan, ciddi hasarlar verir. Bunun örnekleri ülkemizde maalesef halen yaşanmaktadır.Bu tür problemleri yok etmenin tek yolu problemi başlamadan bitirmektir. Bunun için doğru seçim; püskürtme yöntemiyle uygulanan POLYUREA yapı kimyasallarıdır.Polyurea, püskürtme yöntemiyle uygulandığından dolayı, ek yeri oluşturmaz.%400’ün üstünde esneklik ve mükemmel aşınma dayanımını birarada sağlayan tek üründür. Bu özelliğinden dolayı su yalıtımı ve zemin kaplaması tek bir malzemeyele sağlanmış olur.Hızlı servise alınabilirliği sayesinde; zamanın çok değerli olduğu, otel, iş merkezi, fabrika v.b. projelerde müşterilerine hızlı ve kesin çözüm sağlar. Servise alınabilirlik süreleri için lütfen teknik birimlerimizle irtibata geçiniz.
    Günümüzde Polyurea’nın çok farklı uygulamaları başarılı bir şekilde yapılmaktadır.
    Özellikler:

    · Katalizör olmadan çok hızlı reaksiyon .

    · Ekyersiz monoblok kaplama, esnekliği korur.

    · %100 katı, solvent içermez, VOC (uçucu organik bileşen) içermez, kokusuz, UV dayanımlı.

    · Birçok kimyasala, solvente ve asite karşı dayanıklı.

    · Korozyona karşı mükemmel koruma, düşük geçirgenlik, tuzlu su ve dış hava şartları dayanımı

    · Yüksek darbe ve aşınma dayanımı, elastıki, çatlama yapmaz.

    · Sıcaklık dayanımı; çok düşük sıcaklıklarda dahi esnek kalabilme özelliği ve çok sıcak ortamlarda dayanım.

    · Mükemmel çekme ve yapısal dayanım, bunun yanında kopma anında yüksek esneme kabiliyeti

    · Birçok yüzeye mükemmel yapışma; beton, çelik, alüminyum, plastik, fiberglas, ahşap, köpük.

    · Hızlı servise alınabilirlik.

    Kullanım Alanları:

    · Gezilebilen teraslarda su izolasyon uygulamaları

    · Teras kaplamalarında

    · Su izolasyonu ve korozyona karşı koruma kaplamalarında

    · Beton yüzey kaplamarında ve yürüme yollarında, depolama ve yükleme alanlarında yüksek trafiğe maruz kalan alanlarda

    · Onarım, havalandırma kanalları,süzgeç parapet duvar detaylarında

    · Birçok yüzeye mükemmel aderans özelliği.

    · Araç kasası kaplamalarında

    · Fiberglas, polistren köpük üzerine uygulamalar

    · Gemi güverteler kaplamalarında

    · Dikey Beton dilatasyon derzlerinde

    · Kablo yollarında

    · Beton çatlak onarımlarında

    · Defekt olmuş beton köşe birleşimleri, basamak tamirlerinde

    · Otomobil ve uçak hangarlarında

    · Otopark ve garaj platformlarında

    · Soğuk hava depolarında

    · Plastik, ahşap, metal,cam ve farklı yüzeylere mükemmel yapışma özelliği

    · Endüstriyel üretim tesislerinde